Ir. René de Roon

Architect – Eigenaar en oprichter De Roon Architecten BV

Ir. René de Roon studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en behaalde in 1995 zijn diploma. Tijdens zijn studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam (HTS) van 1987 tot 1991 is de basis gelegd voor zijn passie voor architectuur. Wonend en werkend van uit Barendrecht is hij oprichter en directeur van De Roon Architecten BV. Hij heeft een breed scala aan projecten van verschillende schaal gerealiseerd: architectonische en stedebouwkundige ontwerpen, waaronder woningen, villa’s, kantoren, winkels, bedrijfsgebouwen, brandweerkazernes en diverse interieurs met vernieuwende materialen en technologieën. Hij heeft een uitgebreide ervaring opgedaan als senior architect bij Architectenbureau ir. Harry Nefkens BV te Rotterdam. Op 30 september 2018 is Het intellectueel eigendom (ontwerpen, tekeningen, schetsen en gedachtegoed) van Harry Nefkens (* 29-9-1918 – † 23-4-2018) overgedragen aan René de Roon.

De verantwoordelijkheid van De Roon Architecten BV omvat alle aspecten van architectonisch ontwerp, idealiter van schetsontwerp tot en met de oplevering.  

René de Roon  ontving een eerste prijs (Algemeen Verbond Bouwbedrijf Waterweggebied) voor het afstudeer­werk: “Hoofdkantoor Yamaha Motor Europe” en  een eervolle vermelding (Centrum Staal en Staalbouwkundig Genootschap)  voor hetzelfde  afstudeerwerk.

Ingeschreven in het Architectenregister vanaf 1989 onder registratienummer 1.960222.007.

Ir. Antonella Sergio

Architect

Antonella Sergio studeerde architectuur aan de Mediteraanse Universiteit van Reggio Calabria(IT). In 2015 heeft zij haar diploma cum laude behaald.

Nederlandse architectuur, in het bijzonder de architectuur van Rotterdam, was altijd al een voorbeeld dat zij volgde tijdens haar studie. Rotterdam is de stad van de toekomst, omdat het een centrum van architectuur aan het worden is. Daarom koos zij ervoor om naar Rotterdam te verhuizen.           
Ze is gepassioneerd over Nederlandse architectuur, omdat het een combinatie is tussen traditie en innovatie.

Sinds mei 2018 werkt zij bij De Roon Architecten. Zij levert haar bijdrage in alle fases van het ontwerp en bouwproces. Antonella combineert in haar werk een sterk gevoel voor conceptuele vormgeving met een heldere praktische instelling.    Haar ambitie is altijd om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren: architectonisch, ruimtelijk en in detail, maar ook bouwkundig dient alles te kloppen.

Zij is positief en enthousiast. Naast haar passie voor architectuur zijn haar andere passies films kijken, koken en fotografie.

Ingeschreven in het Architectenregister vanaf 2019 onder registratienummer 1.190301.002.

Jasper Boon

Stagiair

Jasper studeert bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en volgt hier het duale traject. De interesse in ontwerpen en architectuur gaf Jasper de motivatie om na zijn middelbare schooljaren direct te starten met deze opleiding, en hier doorloopt hij dan ook de Bouw en Ontwerp richting.

Hoewel hij nog lerende is, is hij al volop bezig met ontwerpen en digitaal tekenen. Hij verbreed zijn kennis vooral door ervaring op te doen en focust zich op tekenen in digitale programma’s. Op deze manier doet Jasper zelf ervaring op voor de toekomst, en levert hij een bijdrage aan De Roon Architecten.

Jasper heeft al van jongs af aan de ambitie om architect te worden, en hoopt hier een volgende stap te zetten richting zijn droom. Door te studeren in Rotterdam, wat voor hem de stad van innovatie op het vlak van architectuur is, hoopt hij snel zijn diploma Bouwkunde te halen. Verder is hij van plan om door te studeren aan de TU om uiteindelijk die droom van een carrière maken als architect waar te maken. Nu eerst nog de benodigde werkervaring opdoen bij De Roon Architecten is waar zijn focus nu ligt.

Hij is enthousiast en gemotiveerd om zijn uiterste best te doen. Niet alleen op bouwkundig gebied, want naast zijn studie en stage is Jasper ook druk als hoofdtrainer bij zijn Voetbalclub VV Smitshoek.