Kavel E in Ambachtsezoom – Hendrik Ido Ambacht
11 april 2022

Bedrijfsgebouw op Kavel E op het duurzame, energieneutraal en circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik Ido Ambacht is opgeleverd!

#deroonarchitecten #utiliteitsbouw #Ambachtsezoom #bedrijvenpark #circulair #energieneutral #duurzaam #recyclebaar

Singelstaete in Barendrecht
4 april 2022

Opgeleverd! 26 appartementen Singelstaete Barendrecht! 

#deroonarchitectenbv #woningbouw #barendrecht #appartementen #nieuwbouw #haagseschool #Singelstaete

De B’RIX26 in Brielle
28 maart 2022

De bouw van de 43 luxe appartementen in de B’RIX26 in Brielle verloopt voorspoedig! 

#deroonarchitectenbv #Prohuis #Zuyderleven #GebroederBlokland #appartementen #nieuwbouw

Bedrijfsunits in Rotterdam
25 maart 2022

Opgeleverd! 12 bedrijfs/-kantoorunits aan de Overschieseweg Rotterdam – Spaansepolder.

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #duurzaam #Rotterdam #bedrijfsunits

Villa in Spanje
14 januari 2022

De Roon Architecten is het jaar goed begonnen met een ontwerp van een moderne villa in Spanje (Salou). Zin in vakantie!

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #villa #Spain #Salou #ibizastyle #modernarchitecture #villadesign #housedesign

Albeka Zoetermeer 
3 december 2021

Albeka Zoetermeer is vandaag opgeleverd. 

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #bedrijfunits #Albeka #Zoetermeer #duurzaamheid #trotsop

Moderne schuurwoning
11 november 2021

Ontwerp nieuwbouw schuurwoning

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #villabouw #Rotterdam #schuurwoning #duurzaamheid #schetsontwerp

Architect aan Zet 
15 oktober 2021

(Ver)bouwen zonder vergunning nu mogelijk!

Sinds 15 oktober is René de Roon van De Roon Architecten opgenomen op de lijst van architectenbureaus die zijn gecertificeerd als Architect aan Zet

Deze certificering maakt het mogelijk om te bouwen en verbouwen in Rotterdam zonder aanvraag van een omgevingsvergunning. Het aanvragen van een bouwvergunning is niet meer nodig als een gekwalificeerde architect wordt ingeschakeld en de regels van Architect aan Zet (AaZ) gevolgd worden. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren. Initiatiefnemer betaalt ook geen leges kosten meer.

De regeling geldt voor projecten die doorgaans vergunningsplichtig zijn, variërend van een los bijgebouw tot volledige nieuwbouw van woningen. De Roon Architecten kan voor u binnen deze regeling fungeren als bouwbegeleider van schetsontwerp tot en met oplevering.

Kortom: een unieke kans voor opdrachtgevers om zónder vergunning aan de slag te gaan met mooie bouwprojecten in Rotterdam!

Geïnteresseerd? Neem even contact  op om meer over de regeling te horen.

 

#deroonarchitectenbv #verbouwen #uitbouwen #ArchitectaanZet #AaZ

2!

Bouwplan Hof van Barendrecht openbaar

8 juli 2021

Uit De SchakelBARENDRECHT – Er is een bouwplan in ontwikkeling voor het terrein tussen de Henri Dunantlaan (rondweg) en de Van der Meulenstraat. Op de plaats waar jarenlang een hoveniersbedrijf was gevestigd, is plaats voor 64 appartementen.

door Arco van der Lee

Het schetsontwerp ‘Hof van Barendrecht’ is ontworpen door architect René de Roon van De Roon Architecten BV en wordt ontwikkeld door Hans Bahlman van VastgoedNL. Ze zijn door de eigenaar van de grond benaderd met het verzoek om een plan te maken voor het terrein.

 De afgelopen maanden hebben de ontwikkelaars overlegd met ambtenaren van de gemeente. Dat heeft geleid tot een plan dat deze maand wordt voorgelegd aan het college.

Enthousiast

Hof van Barendrecht omvat 26 appartementen voor starters op de begane grond en 38 dure en middeldure appartementen in de drie a vier lagen daar boven. Onder de appartementen komt een parkeergarage. Het complex heeft twee vleugels, met daar tussen een hof. De hoofdentree is aan de Van Hulststraat.

“De 26 startersappartementen worden bewust op de begane grond gebouwd”, vertelt Hans Bahlman. Ze worden rug aan rug gebouwd en zijn toegankelijk vanaf de Henri Dunantlaan of via het hof. De overige appartementen zijn goed toegankelijk voor rolstoelen. Verwacht wordt dat vooral 55-plussers hier belangstelling voor hebben.

De ontwikkelaars zijn enthousiast over de locatie. De Roon: “Het ligt aan de Noordkant van de bestaande bebouwing aan de Van der Meulenstraat. Deze mensen behouden dus hun zonlicht. De Van der Meulenstraat heeft bovendien de achtertuinen op het zuiden liggen. Hof van Barendrecht is ook een heel ‘zacht’ gebouw met veel rondingen en er wordt veel aandacht besteed aan groen.” Aan de kant van de 1e Barendrechtseweg komen geen ramen. Daar wordt de gevel afgewerkt met een cascade van groen.

Starters

Hans Bahlman is blij dat er op deze plaats 26 appartementen voor starters kunnen worden gerealiseerd. “In 2019 hebben de SGP-jongeren een plan ingediend voor starterswoningen. Daarna is het stil geworden. Er is in Barendrecht niemand die iets doet voor die doelgroep.”

De goedkoopste appartementen gaan circa 259.000 euro kosten, vrij op naam. “Voor minder kan het echt niet. En voor dat bedrag bieden we echt iets moois.” Dat de prijs niet lager kan, heeft te maken met de kosten van de grond, bouwmaterialen en bijvoorbeeld de warmtepomp. En met de verplichting om op eigen terrein parkeerplaatsen te maken.

René de Roon heeft gemerkt dat er in Barendrecht maar weinig plaatsen zijn waar dit soort appartementen gebouwd kunnen worden. “We moeten proberen met creatieve oplossingen te komen. We moeten zorgvuldig met deze locaties omgaan, want er is niets anders meer.” Over de ligging van de Hof van Barendrecht is hij enthousiast. “Het is dicht bij het centrum en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Wat wil je nog meer?”

Overleg

“We hebben tot nu toe alleen vertrouwelijke gesprekken gevoerd met ambtenaren”, vertellen De Roon en Bahlman. Tot hun verrassing heeft een omwonende met succes een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) terwijl de ontwikkelaar eerste gesprekken voerde met omwonenden. De gemeente Barendrecht moet nu alle stukken die tijdens het overleg op tafel zijn gekomen, naar buiten brengen.

“Als we groen licht hebben van het college, gaan we verder overleggen met de buurt”, verzekert Hans Bahlman. Het plan moet ook worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voor de bouw van Hof van Barendrecht moet het bestemmingsplan worden gewijzigd van ‘bedrijventerrein’ in ‘wonen’. Het zal nog minimaal anderhalf jaar duren voordat met de bouw gestart kan worden.​​​​

#deroonarchitecten #Barendrecht #HofvanBarendrecht

Ambachtsezoom Kavel E 
5 juli 2021

De bouw verloopt voorspoedig op kavel E in Hendrik Ido Ambacht!

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #bedrijfunits #HendrikIdoAmbacht #duurzaamheid #Ambachtsezoom

nieuw
De Gouwe hoek

30 juni 2021

Omgevingsvergunning verleend voor realisatie van 12 appartementen “De Gouwe Hoek”.

#deroonarchitecten #Barendrecht #DeGouweHoeck

Grijpkerk
10 maart 2021

In ere hersteld: Geveltransformatie Herestraat 15 te Grijpskerk nadert voltooiing.

#deroonarchitectenbv #transformatie #renovatie

HN3
In Memoriam: Harry Nefkens (1918-2018)
12 september 2019

De Rotterdamse architect Harry Nefkens is op 23-04-2018 op bijna 100-jarige leeftijd overleden. Hij was in zijn beginjaren als architect bijzonder actief in de wederopbouw, vooral met woningbouwprojecten. Zijn naaste medewerker en architect René de Roon was van 1998-2009 verantwoordelijk voor het merendeel van de architectonische activiteiten van Architectenbureau ir. Harry Nefkens. Eind 2018 is Het intellectueel eigendom (ontwerpen, tekeningen, schetsen en gedachtegoed) van Harry Nefkens overgedragen aan René de Roon. Enkele toonaangevende Rotterdamse ontwerpen van ir. Harry Nefkens waren:

1. Poffertjespaviljoen van glas (1954)
De poffertjeskraam op de Meent is zo’n vertrouwd Rotterdams bouwsel, dat weinig mensen zich realiseren dat het ooit door een architect is ontworpen en zelfs een echt staaltje wederopbouwarchitectuur is. Het paviljoen heeft een diameter van acht meter en is geheel van glas en naar alle zijden afgedekt door een brede luifel.

2. Zeemanshuis (1951-1953)
Het Zeemanshuis, een verblijf waar zeelieden konden logeren, ontspannen en sociale of geestelijke hulp konden krijgen, is tevens een karakteristiek staaltje wederopbouwarchitectuur, vooral door de asymmetrische gevel en het kunstwerk van Bas van der Smit. Achter dit sgraffito, een techniek waarbij in het natte cement een voorstelling wordt gemaakt, ligt een kapelletje.

3. Statenflat (1960)
Het gebouw aan het Bentinckplein in Rotterdam heeft twaalf verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich winkels . De eerste verdieping heeft een kantoorbestemming en de tien etages erboven bevatten in totaal 80 drie- en vierkamerwoningen.

4. De Sint Bavokerk (1960)
Het is een opvallend modern ontwerp van de architect Harry Nefkens, als zodanig één van zijn beste werken. De zuidgevel is voorzien van een kleurrijke glas-in-betonwand van de kunstenaar Bob Zijlmans. Hier kerkt sinds 2004 ook de voormalige parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen uit de naastgelegen wijk Zuidwijk. Sindsdien is de St. Bavokerk de centrale parochiekerk van de parochie “O.L. Vrouw van Lourdes” in de wijken Zuidwijk en Pendrecht. In 2003 is de kerk grondig gerenoveerd door architect René de Roon.

5. Vissenkommen (1950)
De Vissenkommen zijn vier portiekblokken in de Stellendamstraat in de wijk Pendrecht die hun naam danken aan de uitstekende ramen in de kopgevels. De ramen zijn geplaatst in een betonnen erker met afgeronde hoeken. Daardoor lijken ze op een vissenkom of op een televisiescherm. Elk portiekblok bestaat uit dertig woningen in drie bouwlagen. Het gevelvlak waarin de ramen zijn geplaatst zijn voorzien van zeegroene verticale tegels. De woonlagen rusten op een vrijwel open onderbouw. Er is vrij zicht tussen de straat en het binnenterrein, wat de portiekblokken een open karakter geeft. #deroonarchitecten #HarryNefkens