15 appartementen “Groenrijk”Barendrecht
5 februari 2024

Yes, weer gewonnen! De Roon Architecten B.V. heeft samen met Van Hellemond Vastgoed Beheer B.V.  de tender gewonnen in de wijk Lagewei te Barendrecht.  De tender omvat 15 appartementen, waarvan 4 starterswoningen. Het ontwerp van De Roon Architecten is met 9,5 beoordeeld op hashtagduurzaamheid; 9,3 voor Architectuur en een 9,3 voor Stedenbouwkundige inpassing.  Mooi werk ook van Antonella Sergio ! Ook hier zetten wij maximaal in op circulaire mogelijkheden en maken wij een klimaatadaptief en natuurinclusief plan met  groenegevels, groenedaken, nestkasten en waterberging. Gefeliciteerd Jan Willem van Hellemond. Blijf ons volgen voor meer updates.

#deroonarchitectenbv #appartamenten #Barendrecht #woning #nieuwbouw #energieneutral #duurzaam #natuurinclusief

Kavel K3 in Ambachtsezoom – Hendrik Ido Ambacht
19 december 2023

Omgevingsvergunning ingediend voor Lumeco BV op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom te H.I. Ambacht. Lumeco is sinds 2009 zowel leverancier als installateur van verlichtingsoplossingen voor de zakelijke markt. Zij brengen een ander licht op de zaak.

#deroonarchitecten #utiliteitsbouw #Ambachtsezoom #bedrijvenpark #circulair #energieneutral #duurzaam #circulairbouwen #natuurinclusief

Update: Transformatie van bedrijfsverzamelgebouw te Leerdam.
14 december 2023

Omgevingsvergunning aangevraagd voor transformatie van bedrijfsverzamelgebouw te Leerdam. In totaal zullen er 77 units worden gerealiseerd (een mix van kantoren en opslagunits).

#deroonarchitectenbv #transformatie #utiliteisbouw #architecture #Leerdam

Update Transformatie “De Baernehof” te Barendrecht
13 december 2023

Woensdagavond 12 december is de Baernehof te Barendrecht feestelijk geopend door wethouder Miranda de Hoop (Zorg en Welzijn).
In het bijzijn van het bestuur, bewoners, familie en genodigden onthulde zij het naambord “Baernehof” op de voorgevel van het voormalige AMRO-gebouw aan de Binnenlandse Baan.  Stichting Woonvoorziening Thuis biedt woonruimte met begeleiding aan mensen met een vorm van autisme. Het gebouw telt 12 studio’s, deels ‘zelfstandige’ wooneenheden, en deels begeleid zelfstandige wooneenheden. In opdracht van TK-Invest tekende De Roon Architecten een ontwerp voor deze transformatie.

#deroonarchitecten #woningbouw #transformatie #Barendrecht #studio’s #begeleidwonen

Update: Gevelmetselwerk van de Gouwe Hoeck te Barendrecht is gereed.
7 november 2023

Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het gebouw, wat tot uiting komt in de keuze voor duurzame materialen en zorgvuldige detaillering.
Q1-2024 worden de eerste appartementen opgeleverd. In totaal worden er 4 starterswoningen; 6 luxe appartementen en 2 penthouses gerealiseerd. Nog 1 penthouse beschikbaar.

#deroonarchitectenbv #appartamenten #DeGouweHoek #woning #nieuwbouw #VastgoedNL #architecture #Steef!Makelaars

Update: Realisatie Handover Center Vlaardingen
14 september 2023

Omgevingsvergunning verleend voor Handover Center Vlaardingen. Het nieuwe moderne Handover Center komt aan de Nettenboetserstraat 5 te Vlaardingen. Dit is de plek waar nieuwe rijders van Volvo, Polestar, Lynk & Co en Lotus in stijl dat moment beleven waar ze naar uit hebben gekeken, namelijk de eerste keer dat ze in hun nieuwe auto stappen. De Handover specialisten nemen hier alle tijd om te laten zien wat de auto allemaal kan, zodat rijden in de nieuwe auto vanaf de eerste kilometer vertrouwd voelt. De Roon Architecten BV is verantwoordelijk voor de transformatie/ verbouwing van het bestaande bedrijfsgebouw.

#deroonarchitectenbv #utiliteitsbouw #vlaardingen #handovercenter #nieuwbouw #volvo #polestar #lynk&co #lotuscars8

Update: Vrijstaande woningen in Grijpskerk
27 juli 2023

Omgevingsvergunning verleend voor 3 vrijstaande woningen (Kavel 9, 10 en 14) op de locatie “Meindertsma” in Grijpskerk.

 

#deroonarchitectenbv #woningbouw #vrijstaande #woning #nieuwbouw #grijpskerk #architecture #AmsterdamseSchool

Bouwplan “Hof van Barendrecht” stap verder

BARENDRECHT (25 januari 2023) – De gemeente Barendrecht onderzoekt al een aantal jaren de haalbaarheid van het bouwplan “Hof van Barendrecht” van initiatiefnemer Habeko Vastgoed. Inmiddels ligt er een voorstel voor 27 woningen. Het gaat om 20 beneden- en bovenwoningen langs de Henry Dunantlaan, zes twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning langs de Van der Meulenstraat.​

De planontwikkeling  loopt al wat langer. Naar aanleiding van het voornemen om deze locatie met woningen te ontwikkelen hebben de omwonenden destijds een werkgroep ingericht. Zowel de werkgroep als de gemeenteraad heeft bij de eerdere voorstellen hun zorgen geuit. In de loop der tijd zijn nieuwe voorstellen gemaakt door de initiatiefnemer, deze zijn ook voorgelegd aan de werkgroep. Wethouder Van der Linden geeft aan: “In het laatste ontwerp van De Roon Architecten is een balans gezocht tussen enerzijds het toevoegen van meer (betaalbare) woningen en anderzijds de ruimtelijke inpassing van het plan in de wijk”. Het college van B&W besloot daarom op 24 januari 2023 tot verder uitwerking van dit voorstel. De komende tijd wordt de concept-ruimtelijke onderbouwing van het plan getoetst. Hieruit moet blijken of het plan voldoet aan beleid, wet- en regelgeving.

Het voorstel past niet binnen het huidige bestemmingsplan, hiervoor is uiteindelijk een omgevingsvergunning nodig om het bouwplan toe te staan.  Voordat deze vergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad eerst een “verklaring van geen bedenkingen” afgeven. Nadat deze is afgegeven legt het college een ontwerp- omgevingsvergunning voor zes weken te inzage. Iedereen kan hier zienswijzen op indienen. De eventuele zienswijzen worden samengevat, beoordeeld en beantwoord via Nota Zienswijze. Na deze periode neemt College en raad dan opnieuw een besluit voor de omgevingsvergunning.

Als alles volgens plan verloopt, zal de start van de bouw eind 2023/begin 2024 plaatsvinden. Het verkoopproces start naar verwachting pas nadat de vergunning definitief is verleend. Hierover volgt later meer informatie.

#deroonarchitectenbv #woningbouw #barendrecht #appartementen #tweeondereenkap #nieuwbouw #hofvanbarendrecht

HN3
Auteursrechten: Harry Nefkens (1918-2018)

De Rotterdamse architect Harry Nefkens is op 23-04-2018 op bijna 100-jarige leeftijd overleden. Hij was in zijn beginjaren als architect bijzonder actief in de wederopbouw, vooral met woningbouwprojecten. Zijn naaste medewerker en architect René de Roon was van 1998-2009 verantwoordelijk voor het merendeel van de architectonische activiteiten van Architectenbureau ir. Harry Nefkens. Eind 2018 is Het intellectueel eigendom/ auteursrechten (ontwerpen, tekeningen, schetsen en gedachtegoed) van Harry Nefkens overgedragen aan René de Roon. Enkele toonaangevende Rotterdamse ontwerpen van ir. Harry Nefkens waren:

1. Poffertjespaviljoen van glas (1954)
De poffertjeskraam op de Meent is zo’n vertrouwd Rotterdams bouwsel, dat weinig mensen zich realiseren dat het ooit door een architect is ontworpen en zelfs een echt staaltje wederopbouwarchitectuur is. Het paviljoen heeft een diameter van acht meter en is geheel van glas en naar alle zijden afgedekt door een brede luifel.

2. Zeemanshuis (1951-1953)
Het Zeemanshuis, een verblijf waar zeelieden konden logeren, ontspannen en sociale of geestelijke hulp konden krijgen, is tevens een karakteristiek staaltje wederopbouwarchitectuur, vooral door de asymmetrische gevel en het kunstwerk van Bas van der Smit. Achter dit sgraffito, een techniek waarbij in het natte cement een voorstelling wordt gemaakt, ligt een kapelletje.

3. Statenflat (1960)
Het gebouw aan het Bentinckplein in Rotterdam heeft twaalf verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich winkels . De eerste verdieping heeft een kantoorbestemming en de tien etages erboven bevatten in totaal 80 drie- en vierkamerwoningen.

4. De Sint Bavokerk (1960)
Het is een opvallend modern ontwerp van de architect Harry Nefkens, als zodanig één van zijn beste werken. De zuidgevel is voorzien van een kleurrijke glas-in-betonwand van de kunstenaar Bob Zijlmans. Hier kerkt sinds 2004 ook de voormalige parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen uit de naastgelegen wijk Zuidwijk. Sindsdien is de St. Bavokerk de centrale parochiekerk van de parochie “O.L. Vrouw van Lourdes” in de wijken Zuidwijk en Pendrecht. In 2003 is de kerk grondig gerenoveerd door architect René de Roon.

5. Vissenkommen (1950)
De Vissenkommen zijn vier portiekblokken in de Stellendamstraat in de wijk Pendrecht die hun naam danken aan de uitstekende ramen in de kopgevels. De ramen zijn geplaatst in een betonnen erker met afgeronde hoeken. Daardoor lijken ze op een vissenkom of op een televisiescherm. Elk portiekblok bestaat uit dertig woningen in drie bouwlagen. Het gevelvlak waarin de ramen zijn geplaatst zijn voorzien van zeegroene verticale tegels. De woonlagen rusten op een vrijwel open onderbouw. Er is vrij zicht tussen de straat en het binnenterrein, wat de portiekblokken een open karakter geeft. #deroonarchitecten #HarryNefkens #auteursrechten

Singelstaete in Barendrecht
13 januari 2023

Update Singelstaete Barendrecht: De openbare ruimte rondom het appartementengebouw is voltooid. Zo is de singel langs de Binnenlandse Baan in de richting van de Maasstraat verlengd en is een voetgangersbrug geplaatst ter hoogte van Borgstede.
De nieuwe singel is onderdeel van klimaatadaptief bouwen. Het gebouw #Singelstaete komt nu nog beter tot zijn recht.

#deroonarchitectenbv #woningbouw #barendrecht #appartementen #nieuwbouw #haagseschool #Singelstaete #duurzaam #klimaatadaptatie

Kavel H in Ambachtsezoom – Hendrik Ido Ambacht
4 oktober 2022

Update: kantoorgebouw (kavel H) op Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom te H.I. Ambacht. Alle materialen die gebruikt worden voor gebouwen, straten en omgeving in bedrijvenpark  Ambachtsezoom zijn 100% recyclebaar.

#deroonarchitecten #kantoorgebouw #Ambachtsezoom #bedrijvenpark #circulair #energieneutral #duurzaam #recyclebaar

Kavel G in Ambachtsezoom – Hendrik Ido Ambacht
3 oktober 2022

Bedrijfsgebouw op Kavel G op het duurzame, energieneutraal en circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom in Hendrik Ido Ambacht is opgeleverd!

#deroonarchitecten #utiliteitsbouw #Ambachtsezoom #bedrijvenpark #circulair #energieneutral #duurzaam #recyclebaar

Renovatie schuurwoning in Lutjegast
30 september 2022

De oorspronkelijke woning is gebouwd rond 1905 als onderwijzerswoning en is later verbouwd tot boerderij met achtergelegen schuur. De Roon Architecten heeft het ‘voorhuis’ gerenoveerd en in oorspronkelijke staat hersteld met alle eclectische elementen, zoals: siermetselwerk, speklagen, smetplanken, pirons, centrale dakopbouw, etc.  De achtergelegen schuur is gesloopt en hier is een moderne schuurwoning voor terug gekomen.

#deroonarchitecten #woningbouw #restauratie #lutjegast #monumentalegevel #restauratiewerkzaamheden #historischewaarde #bestaand

WELKOM JASPER!
29 augustus 2022

Vandaag verwelkomen we stagiair Jasper Boon bij De Roon Architecten BV. Hij studeert bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en volgt hier het duale traject. Jasper heeft al van jongs af aan de ambitie om architect te worden, en hoopt hier een volgende stap te zetten richting zijn droom. Door te studeren in Rotterdam, wat voor hem de stad van innovatie op het vlak van architectuur is, hoopt hij snel zijn diploma Bouwkunde te halen. We wensen hem veel succes de komende maanden!

#deroonarchitecten #stagiair #welkom

Dijkwoning_De_Roon_Architecten_

Dijkwoning in Maasdam
4 august 2022

Update: Welstand akkoord met ontwerp van royale dijkwoning in Maasdam. Binnenkort starten we met de verdere uitwerking van het ontwerp met veel duurzame toepassingen. Binnenkort meer…

#deroonarchitecten #woningbouw #dijkwoning #energieneutral #duurzaam

De Gouwe Hoeck in Barendrecht
18 juli 2022

Bouw van de 4 betaalbare woningen, 6 royale appartementen en 2 penthouses gestart.​

#deroonarchitectenbv #DeGouweHoeck #appartementen #nieuwbouw #starterswoningen #betaalbarewoning #luxeappartementen #penthouse #duurzaam #energieneutral

De B’RIX26 in Brielle
21 april 2022

De bouw van de 43 luxe appartementen in de B’RIX26 in Brielle verloopt voorspoedig! 

#deroonarchitectenbv #Prohuis #Zuyderleven #GebroederBlokland #appartementen #nieuwbouw

Bedrijfsunits in Rotterdam
25 maart 2022

Opgeleverd! 12 bedrijfs/-kantoorunits aan de Overschieseweg Rotterdam – Spaansepolder.

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #duurzaam #Rotterdam #bedrijfsunits

Villa in Spanje
14 januari 2022

De Roon Architecten is het jaar goed begonnen met een ontwerp van een moderne villa in Spanje (Salou). Zin in vakantie!

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #villa #Spain #Salou #ibizastyle #modernarchitecture #villadesign #housedesign

Albeka Zoetermeer 
3 december 2021

Albeka Zoetermeer is vandaag opgeleverd. 

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #bedrijfunits #Albeka #Zoetermeer #duurzaamheid #trotsop

Moderne schuurwoning
11 november 2021

Ontwerp nieuwbouw schuurwoning

#deroonarchitectenbv #nieuwbouw #villabouw #Rotterdam #schuurwoning #duurzaamheid #schetsontwerp

Architect aan Zet 
15 oktober 2021

(Ver)bouwen zonder vergunning nu mogelijk!

Sinds 15 oktober is René de Roon van De Roon Architecten opgenomen op de lijst van architectenbureaus die zijn gecertificeerd als Architect aan Zet

Deze certificering maakt het mogelijk om te bouwen en verbouwen in Rotterdam zonder aanvraag van een omgevingsvergunning. Het aanvragen van een bouwvergunning is niet meer nodig als een gekwalificeerde architect wordt ingeschakeld en de regels van Architect aan Zet (AaZ) gevolgd worden. Het doel is om bouwinitiatieven sneller te realiseren. Initiatiefnemer betaalt ook geen leges kosten meer.

De regeling geldt voor projecten die doorgaans vergunningsplichtig zijn, variërend van een los bijgebouw tot volledige nieuwbouw van woningen. De Roon Architecten kan voor u binnen deze regeling fungeren als bouwbegeleider van schetsontwerp tot en met oplevering.

Kortom: een unieke kans voor opdrachtgevers om zónder vergunning aan de slag te gaan met mooie bouwprojecten in Rotterdam!

Geïnteresseerd? Neem even contact  op om meer over de regeling te horen.

 

#deroonarchitectenbv #verbouwen #uitbouwen #ArchitectaanZet #AaZ