Opdrachtgever : Velo Beheer

Omvang : 800 m2 kantoor + 1500 m2 loods

Locatie : Barendrecht

Status : oplevering 2021

De Roon Architecten is enorm trots op het ontwerp dat zij gemaakt hebben voor de nieuwbouw van INNO instrument en dat in 2021 is opgeleverd. Het bedrijfsgebouw heeft ruim 800 m2 aan kantoorruimte en ongeveer 1500 m2 aan opslagruimte en is gelegen op het Velo-terrein in Barendrecht, op een unieke plek aan de Achterzeedijk. Het gebouw is een waardevolle afronding op de bestaande bebouwing op het terrein en heeft een tijdloos en modern uiterlijk, dankzij de architectuur die is geïnspireerd op het Bauhaus en oude fabriekscomplexen uit de jaren 20.

De voorgevel van het gebouw is een echte blikvanger, met een bijzondere geleding, prachtig metselwerk, slanke kozijnen en opvallende betonbanden. Dit geeft het gebouw een unieke en indrukwekkende uitstraling die het onderscheidt van alle andere gebouwen in de regio.

Het gebouw reageert op haar omgeving op een prachtige manier. Het is ontworpen met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak, en we zijn ervan overtuigd dat het zal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

De impact van het gebouw op de dijk en als entree van het Velo-terrein is onmiskenbaar. Het staat op een strategische plek en valt op door het materiaalgebruik. We hopen dat INNOstrument zich thuis zal voelen in dit gebouw en dat het door de gebruikers wordt omarmd.

#deroonarchitecten #barendrecht  #velo #INNOstrument